Hoe het zit met duurzaamheid

Het is belangrijk om te realiseren dat wij twee zure witte mannen in the making zijn. Het leek ons daarom verstandig om zo duurzaam mogelijk te ondernemen (zure witte mannen kunnen dat namelijk nog wel eens vergeten).

Nu vragen jullie je natuurlijk af, waarom zijn jullie dan zo’n duurzame onderneming? en hoe kan ik er zeker van zijn dat jullie geen zure witte mannen worden? Heel simpel. We hebben het hieronder allemaal overzichtelijk op een rijtje gezet voor je.

Recyclen

  • Het begrip circulair zal vast een belletje doen rinkelen bij de meeste. Wij van indetijd.nl snappen dat er geen oneindige voorraad aan grondstoffen is en dat nieuwe producten kopen onze principes van duurzaam ondernemen tegengaat. Voor vintage meubels die wij opknappen zijn soms nieuwe onderdelen nodig. Deze zouden we natuurlijk gewoon bij de Praxis of Gamma kunnen halen, maar je raad het al; doen we dus mooi niet.

    Het materiaal wat wij gebruiken voor het opknappen van sommige beschadigde meubels is afkomstig van andere afgedankte meubels of hout, hierdoor besparen we een hoop nieuw afval en blijven we lekker circulair. Als een vintage meubel op onze webshop onderdelen bevat van een ander afgedankt meubel, zal dit er ook bij vermeld staan. Kun jij lekker pronken tegen je vrienden hoe gaaf dat wel niet is.

Circulair

  • Naast ‘Fast Fashion’ is er ook het fenomeen Fast Furniture’. Fast Furniture houdt in dat meubels op een recordtempo geproduceerd en gedumpt worden, net zoals jouw shirtjes van bijvoorbeeld de Primark, een doos tissues als je verkouden bent of relaties op de basisschool.

    In Europa word jaarlijks 11 miljard kilo aan meubels weggegooid, inderdaad, een 11 met 9 nullen (soulstores, 2022). Wij kunnen je verklappen dat deze meubels niet naar een weeshuis voor gedumpt interieur gaan, nee, 90% van deze meubels belanden op een grote afvalberg waar ze uiteindelijk verbrand worden. Niet erg bevorderlijk voor het huis van de ijsberen.

    Bij indetijd.nl willen we vintage meubels een nieuw veilig thuis geven (geen zorgen, we voeren geen screening uit). We speuren vintage meubels op en geven ze weer wat liefde waar nodig. Door deze vintage meubels weer een kans te geven, proberen wij een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan verduurzaming van de meubelbranche.

Kwaliteit

  • De vintage meubels die wij verkopen komen voornamelijk uit de 50’s, 60’s en 70’s, als je het ons vraagt is dat toch wel de golden era voor meubilair. In deze tijd was kwaliteit nog vanzelfsprekend (vroeger was alles beter he). Wij vinden dat meubels jarenlang mee moeten gaan en dat meubels echt een investering voor het leven kunnen zijn.

    Om dit te realiseren nemen wij voor het opknappen van meubels dan ook ruim de tijd en gebruiken we alleen de beste materialen. Alleen op deze manier kunnen wij de kwaliteit uit de vorige eeuw waarborgen.

    Door de levensduur van de vintage meubels te maximaliseren, minimaliseren wij de kosten voor jouw portemonnee en de natuur.

Bomen planten

  • Inderdaad, dat heb je goed gelezen. Wij vinden dat het wel zo eerlijk is om een keer wat terug te doen voor moeder natuur. Na al die jaren bossen kappen en veelte veel hout consumeren is het tijd om wat terug te geven. We gaan hiermee een stapje verder dan de meeste vintage meubilair bedrijven in de branche.

    In samenwerking met Sprout kunnen wij het mogelijk maken om voor ieder product wat op de website gekocht wordt een boom te planten. Bij de product pagina staat dit ook vermeld! Voor jullie geen extra kosten, alle kosten zijn voor onze portemonnee.